Etiopie Thor´s Helmet ACER Natural 250g
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Ochutnejte skvělý chuťový profil kávy z oblasti Sidamo. Očekávejte dominantní chuť červeného pomeranče, třešní a meruněk.
Tahle kombinace se báječně hodí na filtr. Nejvíce se tak podpoří její výrazná ovocná chuť.
O kávě
Příběh rodiny Dukamo odstartovali dva bratři Asefa a Mulugeta. Na úplném začátku pomáhali s pěstováním kávy sousedům a později se rozhodli pěstovat kávu sami, aby ukázali potenciál káv jejich země a regionu.
Dnes, po více než 15-ti letech, dokázali vybudovat společnost, která je stále v rodinném vlastnictví a je jednou z nejvýznamnějších v oblasti Sidamo. Dukamo Family estate aktuálně spravuje 3 farmy, 42 mokrých mlýnů, 6 suchých mlýnů a sdružuje více než 2 500 farmářů, kteří dodržují správné postupy pěstování kávy zajišťující udržitelnost.
Zpracování a pěstování
Farma, ze které tato úžasná káva pochází, se nachází v kávové oblasti Sidama, 10 km od města Daye v Etiopii, uprostřed přírodních lesů a původních stromů starých více než 200 let. Zrno prochází přirozeným zpracováním (natural), kde na slunci suší v celé své slupce, což mu umožňuje zachovat si všechny přírodní cukry a ovocné esence.
Pěstované ve výšce 2100 až 2210 metrů nad mořem, v přirozeném stínu stromů, zrno získává svůj nezaměnitelný charakter a kvalitu, která je potvrzena skóre 87 bodů.
THOR'S HELMET je hvězda, která dává jméno všem kávám vyráběným rodinou Dukamo. Každý farmář obdrží jméno hvězdy, po níž pojmenuje jednotlivou šarži a tvoří tak velký kávový vesmír.
Jak připravit kávu Etiopie Thor´s Helmet natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Příchuť: | Červený pomeranč, třešně, meruňky |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Etiopie káva |
Značka: | Coffeespot |
Metoda zpracování: | Natural |
Chuť: | červený pomeranč, třešně, meruňky |
Země: | Etiopie |
Stupeň přažení: | 1 - světlé |
Nadmořská výška: | 2100- 2210 m |
Zpracovatelský závod: | Dukamo family estate |
Vyrábí: | Coffeespotcz s.r.o., Babice 647, 687 03 Babice |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.