Káva bez kofeinu
Špatně snášíte kofein nebo vám doktoři doporučili jeho omezení? Chcete si vychutnat kávu i později odpoledne, ale bojíte se, že večer nezaberete? Sáhněte po bezkofeinové kávě!
☕️TIP na článek: Historie a zajímavosti o bezkofeinové kávě.
Značky
Metoda zpracování
Odrůda
Bezkofeinová káva ... a kofein je pryč
Ne tedy úplně, ale většina. Proces odstranění kofeinu ze zelených kávových třešní si nechal patentovat německý obchodník Ludwig Roselius už v roce 1905. Kofein se z kávy dostává nejčastěji dvěma způsoby: buď chemicky, nebo vymýváním vodou. Vodní, také zvaný švýcarský proces je šetrnější a zachovává více přirozené chuti.
Bezkofeinová káva která se také označuje jako decaf, obsahuje maximálně 2 až 12 mg tohoto alkaloidu. To je zhruba stejně jako šálek horké čokolády. Jen pro představu, běžné espresso má 100 mg a více.
Chcete si pochutnat na dobré kávě, i když klasickou s kofeinem nemůžete? Výběrovou kávu bez kofeinu čerstvě upražíme přímo pro vás.
Bezkofeinová káva v naší nabídce
Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf— V tomhle šálku najdete tóny čokolády, třtinového cukru a svěžího zeleného jablka
Alternativa k bezkofeinové kávě
V nabídce máme i čím dál tím populárnější cascaru. Jde o šlupky kávových třešní, ze kterých si připravíte horký nebo studený nápoj podobný čaji. Oproti kávě obsahuje šálek cascary asi 25 mg kofeinu.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší bezkofeinovou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.