Po několika dlouhých letech jsme se jako COFFEESPOT konečně vrátili na Prague Coffee Festival. A že to byla jízda, přátelé! Bylo fascinující sledovat, jak se za poslední roky posunul trh s kávou. Na coffee festu jsme se prezentovali v sobotu na espresso baru i v neděli na brew baru a po jeho skončení jsme všichni zářili štěstím.
Spousta pražíren teď sází na nový trend v podobě levnější kávy, aby uspokojila široké publikum. Některé to i veřejně říkají. Tomu my zcela rozumíme, je to naše politika od samotného začátku. Ale my jsme se v posledních měsících vydali i trochu jinou cestou. Jasně, stále nabízíme cenově dostupné varianty. Ale zároveň jsme se rozhodli zaměřit více na kvalitu, kterou postupně zvedáme o úroveň výš.
A právě na festivalu jsme tohle mohli naplno ukázat. Espresso bar jsme ovládli naší Indonésií Agropuro (zpracování karbonická macerace), která přitáhla spoustu zvědavců a nakonec nám zajistila neustálou frontu. Z reakcí lidí jsme měli obrovskou radost. Často byly nejen pozitivní, ale i překvapené – to, jak moc jim naše káva chutnala, pro nás bylo tou nejlepší odměnou.
Na filtrech jsme pak prezentovali kávu z řady White Bean, kterou si nadšenci do alternativních příprav opravdu užili. Bylo nádherné sledovat, jak se lidé vraceli pro další ochutnávky a diskutovali s námi o chutích, které objevovali. A pro nás bylo skvělé, že jsme mohli širší veřejnost seznámit s progrem, který jsme za poslední dobu udělali.
V téhle chvíli je jasné, že směr, kterým jsme se vydali – tedy jít do hloubky s kvalitou – začíná přinášet své ovoce. Důležité pro nás je, že jsme lidem ukázali, že kvalita a dostupnost můžou jít ruku v ruce.
Prague Coffee Festival nám dal perfektní platformu, kde jsme se mohli ukázat v plné síle, a já už se nemůžu dočkat, až budeme tyhle zážitky přenášet i do našich kaváren, firem a na e-shopu.