Kdo tvoří COFFEESPOT: Představujeme provozního ředitele Davida

David Katrňák je provozním ředitelem v COFFEESPOTU, ale když zrovna neřeší kávu, nejraději tráví čas s rodinou a u vody s rybářským prutem. V následujícím rozhovoru nám prozradil, s kým by nejraději strávil den u rybníka, jaké neobvyklé jídlo uvařil, i to, jaký přístup k životu ho inspiruje.

 

Kdybys mohl strávit celý den u vody s kýmkoliv na světě, kdo by to byl a proč?

Rozhodně by to nebyl jen jeden člověk. Určitě by to byli angličtí průkopníci moderní kaprařiny, jako jsou Tim Paisley, Kevin Maddocks, Kevin Nash. Na jejich knížkách o kaprařině jsem vyrůstal, a bylo by super si s nimi zasoutěžit a zjistit, kdo je lepší!

 

Jaký moment v rodinném životě tě v poslední době nejvíc rozesmál nebo inspiroval?

Manželka mě inspiruje neustále! Máme doma veselo každý den. Každý, kdo má malé děti, to určitě zná. Například ranní konverzace mého syna s uklízečkou ve školce, kdy jí vysvětloval, že jde po obědě domů a pak bude jen jíst a hrát si. Tyto bezprostřední dětské reakce vždy vykouzlí úsměv na tváři.

 

Jaké nejneobvyklejší jídlo jsi kdy připravil a jaký to mělo úspěch?

U nás doma vařím já, ale rodina je v tomto směru dost konzervativní. Nejčastěji připravuji klasiky jako rizoto, svíčkovou nebo dýňový krém. Experimentuji hlavně, když jsem doma sám. Z těch zajímavějších pokrmů jsem připravil steaky z wagyu, krokodýla, pštrosa nebo zebry. Talíře vždy zůstaly prázdné, takže úspěch zaručen!

 

Pokud by sis mohl vybrat jakékoli místo na světě, kde by ses mohl schovat od každodenního shonu, kde by to bylo a proč právě tam?

Jsem v tomhle hodně nenáročný. Nedávno jsme s manželkou diskutovali o "vysněné" dovolené. Zatímco ona navrhovala destinace jako Island nebo Maledivy, já řekl jezero Bled ve Slovinsku. Nádherná příroda, výhled na jezero s kostelíkem uprostřed... Schovat se do rákosí, nahodit pruty a čekat na záběr tamního obra, to je pro mě ráj!

david

 

Co tě nejvíc překvapilo, když jsi poprvé začal pracovat v Coffeespotu?

Nejvíc mě překvapilo, že jsem s Jirkou Plškem, původním majitelem, narozený ve stejný den, jen s rozdílem deseti let. A potom přístup ke kávě a příležitosti, které se mi naskytly. Kávový svět je nekonečný, plný chutí a vůní, které můžeme objevovat.

 

Kdybys měl popsat svůj přístup k životu jedním rybářským mottem, jaké by to bylo?

Existuje spousta rybářských mott, ale některá nejsou zrovna slušná. 😊 Rád bych zmínil citát od Oty Pavla: "Chceš-li být šťastný hodinu, tak se opij. Chceš-li být šťastný tři dny, tak se ožeň. Chceš-li být šťastný celý život, staň se rybářem."

 

Kdybys měl možnost naučit své děti jednu dovednost, která tě hodně ovlivnila, co by to bylo a proč?

Nemůžu všude psát rybaření! 😊 Rád bych, aby se děti naučily základy jako pozdravit, poděkovat a mít úctu a pokoru, které se v posledních letech bohužel často vytrácejí. To je pro mě základ, zbytek už bude na nich.

 

Jakou kávu máš nejradši a máš nějaké kávové guilty pleasure?

Za ty roky jsem toho vyzkoušel opravdu hodně a aktuálně mi nejvíc chutnají ovocnější kávy z Etiopie a Kolumbie. Ranní dvojité espresso od Michala Machaly nebo dopolední batch vám den doslova vystřelí do vesmíru. Guilty pleasure? Piju víc kávy, než říkám manželce!

 

Ještě se neznáme? Ochutnejte Coffeespot!

Dopřejte si nový zážitek s čerstvě praženou kávou.

coffeespot-tym

TIPY na přípravu domácí kávy: