Burundi Remera Natural
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Objevte jedinečnou chuť africké výběrové kávy z oblasti Remera, Burundi. Tato naturálně zpracovaná káva se pyšní komplexní chutí bobulovitého ovoce, kokosového prášku a čokolády. Díky svému plnému tělu a vyvážené aciditě přináší dokonalý kávový zážitek, který potěší každého znalce kávy. Zrnková káva Burundi Remera Natural je ideální pro alternativní přípravu na filtr.
O kávě
Tato káva není jen zážitkem pro chuťové pohárky, ale také podporuje místní komunitu díky projektům, jako je distribuce organického kompostu a financování vzdělání.
- Region: Kayanza
- Mycí stanice: Businde
- Odrůda: Bourbon
- Cupping score: 84,50
Sídlo společnosti Matsitsi Trading Coffee S.U se nachází v provincii Kayanza v severní části Burundi, přibližně 150 km od Bujumbury, největšího města a dříve hlavního města Burundi.
Matsitsi byla založena v roce 2015 s cílem propagovat a vyrábět speciální kávu ve prospěch výrobců. Aktuálně má 20 zaměstnanců. Od založení se toho stalo opravdu hodně.
Burundi si udělalo jméno v kávovém světě a získalo nemalé uznání za výrobu výjimečných káv s jedinečným chuťovým profilem a jednu z nich teď máte možnost ochutnat.
Třešně jsou selektivně ručně sbírány a tříděny pod neustálým dohledem.
Suchý neboli přírodní proces zpracování kávy pochází Etiopie . Suší se celé kávové třešně včetně dužiny a slupky.
Metoda je levnější, ale vyžaduje specifické klimatické podmínky potřebné k dostatečně rychlému vysušení kávových plodů.
Jak připravit kávu Burundi Remera Natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Střední, Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Bourbon |
Příchuť: | Čokoláda, Bobulovité ovoce, Kokosový prášek |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Burundská káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Burundi |
Region: | Kayanza |
Nadmořská výška: | 1600 - 2000 m |
Chuť: | bobulovité ovoce, kokosový prášek a čokoláda |
Metoda zpracování: | Natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.