Etiopie Dhilgee Benti Nenka Washed
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Představujeme vám kávu, která ztělesňuje esenci etiopské krajiny, známé svou jedinečnou chutí a aroma. Tato káva vás osloví svým chuťovým profilem, kde se snoubí květinové tóny, červené a fialové ovoce.
Tahle kombinace se báječně hodí na filtr. Nejvíce se tak podpoří její výrazná ovocná chuť. Očekávejte explózi borůvek a jasmínu, které následně přechází do hlubších tónů švestkového džemu a hnědého cukru. Ojedinělá kombinace bílého pepře dodává této kávě pikantní závěr.
O kávě
- Region: Guji, Oromia
- Zpracovatelská stanice: Benti Nenka Washing Station
- Farmář/ka: sdružení místních farmářů
- Cupping Score: 87,75
Zpracovatelská stanice Benti Nenka se nachází v srdci oblasti Guji, kam jsou dodávány červené třešně z okolních oblastí od cca 300 až 500 zemědělců pěstujících kávu na území o rozloze 6000 hektarů.
Průměrná velikost farmy v této oblasti je tři hektary a pěstitelé zde pěstují řadu dědičných odrůd kávy, včetně divokých odrůd pocházejících ze sousedního pralesa Harenna.
Po ručním sběru od místních farmářů, které sdružuje Benti Nenka Washing Station, se kávové třešně vyloupou a třídí ve vodních nádržích, kde se zrna fermentují cca 2 hodiny a následně jsou promyty.
Pak jsou zrna sušena ve 2 cm vrstvách po dobu 10 dní na požadovanou vlhkost. Poslední fází je ruční třídění, tím se docílí té nejvyšší kvality.
Farmáři v této oblasti pěstují kávu po generace za generacemi. Jsou to opravdoví specialisté a zavázali se používat ty nejlepší bezchemické kultivační metody.
Jak připravit kávu Etiopie Dhilgee Benti Nenka Washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Střední, Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom |
Příchuť: | Borůvky, Povidla, Jasmín |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Etiopie káva |
Značka: | Coffeespot |
Metoda zpracování: | Washed |
Chuť: | Borůvky, povidla, jasmín |
Země: | Etiopie |
Odrůda: | Heirloom |
Zpracovatelský závod: | Benti Nenka Washing Station |
Vyrábí: | Coffeespotcz s.r.o., Babice 647, 687 03 Babice |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.