Guatemala Huehuetenango
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé. Zrnka této kávy se označují jako SHB (strictly hard beans) a jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem.
O kávě
Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Káva arabica může růst obecně v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8.
Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou k růstu využívat.
Káva rostoucí v oblasti Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až ve výšce 2000 metrů bez poškození mrazem a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání.
Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon. Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale.
My spoléháme se na tým společnosti Unex, který pro nás vybírá tu nejlepší kávu z regionu. Členové Unex získávají vzorky od mnoha výrobců v celém regionu a vyhodnocují jejich kvalitu. V závislosti na této kvalitě se dohodnou na ceně. V závislosti na profilu a nabídnutém objemu může káva přejít do kategorie mikrolot, regionální výběr Huehuetenango nebo speciální regionální výběr Sierra Morena.
Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem.
Jak připravit kávu Guatemala Huehuetenango?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...)
Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
? Acidita: | Nízká, Střední |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Čokoládová, Ovocná, Oříšková |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Fully Washed |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Příchuť: | Čokoláda, Mandle, Sušené broskve |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 3 - Středně intenzivní |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g, 500 g, 1 000 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Guatemala káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Guatemala |
Metoda zpracování: | Plně promyté / washed, ruční sběr |
Nadmořská výška: | 1400-2000m |
Cupping score: | 85 |
Chuť: | sušené broskve, mandle, čokoláda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.