Indonésie Hendra & Avatara Natural
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Díky úzké spolupráci s našimi dodavateli a farmáři v Indonésii vám můžeme nabídnout tuto čerstvě sklizenou a šťavnatou kávu.
Objevte unikátní chuťový profil kávy z oblasti Střední Aceh na Sumatře, kde farmář Hendra se svým týmem pečlivě zpracovává každý microlot tradiční metodou natural. Výsledkem je bohatá, komplexní káva s výraznými ovocnými tóny, která osloví všechny milovníky kvalitní filtrované kávy.
Šálek kávy plný exotického ovoce
- Výjimečný chuťový profil: Harmonie exotických tónů papáji, manga a liči
- Nejvyšší kvalita: Cupping skóre 90+ bodů
- Region: Střední Aceh, Sumatra
- Farma: Gayo Avatara
- Metoda zpracování: Natural
- Odrůda: Catimor, Bourbon, Abyssinia
- Nadmořská výška: 1400 - 1600 m
Za touto neobvyklou kávou stojí již legendární farmář Hendru, který na farmě Gayo Avatara v samotném srdci Sumatry zpracovává tu nejkvalitnější kávu jak klasickými metodami, tak alternativními.
Své více než dvanáctileté zkušenosti stále zdokonaluje a je vidět, že se dal správným směrem, když v roce 2023 dosáhl na 4. místo v prestižní soutěži Cup of Excellence.
Výjimečný zážitek z daleké Sumatry
Tento lot je zpracován suchou metodou - natural, při které vyniknou bohaté exotické tóny, plné tělo a jemná dochuť červeného vína.
Po ručním sběru a třídění zralých třešní následuje pulping - mechanické odstranění vnější slupky s částí dužiny. Následně se kávové třešně suší po dobu až 30 dnů na požadovanou vlhkost 13%.
Poté se káva ještě odslupkuje a zbaví pergamenu, protřídí dle velikosti zrn a ještě jednou usuší. Po tomto procesu proběhne ještě finální třídění, zabalení a export.
Postupem let se farma rozrůstala a v roce 2011 začal spolupracovat s vládními orgány a zapojil se do projektu na udržitelnost zemědělských postupů v přírodní krajině.
Pomáhal okolním farmářům s technologiemi, inovativními metodami zpracování a také s důkladným školením všech jejich zaměstnanců.
Díky jejich píli a přístupu k okolní přírodě se jim podařilo získat organické certifikáty va všechny produkty z jejich farmy.
Jak připravit kávu Indonésie Hendra & Avatara Natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Střední, Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Natural |
Microlot: | Ano |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Příchuť: | Mango, Papája, liči |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Indonésie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Chuť: | Šťavnatá papája, liči, mango |
Země: | Indonésie |
Metoda zpracování: | Natural |
Region: | Střední Aceh, Sumatra |
Nadmořská výška: | 1400-1600m |
Farmář: | Hendra |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.