Indonésie Hendra & Avatara Natural

Novinka Tip 100% Arabica Ovocná bomba
350 Kč / ks 312,50 Kč bez DPH 140 Kč / 100 g
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání (>1000 ks)
Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
chci kávu namlít

Exotická káva z Indonésie zpracována metodou Natural. Šálek kávy s chutí šťavnaté papáji, liči a manga.

Detailní informace

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 13 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč

COFFEESPOT podle vás

Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.

Jak to může vypadat?

COFFEESPOT do práce

Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).

Jak na to?

Časté dotazy

Káva

  • Podle čeho si mám kávu vybrat?

    Řiďte se podle své chuti a způsobu, jakým budeme kávu připravovat. Na filtrované metody se zpravidla hodí lehčí a ovocnější kávy, naopak na espresso plné a tmavěji pražené. Nebojte se ale sem tam experimentovat.

    S výběrem vám navíc pomůže náš jednoduchý průvodce. Na pár kliknutí objevíte kávu přesně pro vás.

    Zkusit průvodce

  • Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.

    Kávy vhodné na daný způsob přípravy si můžete jednoduše vyfiltrovat. Řiďte se ale hlavně tím, co chutná vám. Zvolit si můžete jednotlivé tóny, stupeň acidity i pražení

    Tipy pro jednotlivé přípravy kávy:

    Na espresso doporučujeme naše espresso směsi a Kubu Serrano Lavado

    Na french press bychom volili White Bean kávy, Guatemalu Golden Flakes of Jumay a Peru Monteverde

    Do moka konvičky se hodí Guatemala Golden Flakes of Jumay, Brazílie Pink Star, Nikaragua San Juan del Rio Coco

    Na filtr zvolte některou z našich White Bean káv.

  • Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?

    Kávu pro vás pražíme, až když ji objednáte. Díky tomu nestojí dlouho v regálu a je vždy čerstvá. 

    Pro každou hledáme perfektní způsob pražení. Protože jsou zrna skutečně kvalitní, můžeme si dovolit i světlejší stupně. Nekvalitní kávy jsou naopak často přepražované, aby se zakryla jejich (pod)průměrná chuť.

    Navíc si zakládáme na zodpovědném přístupu k farmářům. Proto spolupracujeme jen s těmi dodavateli, kteří dbají na rozvoj a kvalitu života místních. U velkoodběratelů často dochází k nedostatečnému finančnímu ohodnocení pěstitelů i zpracovatelských závodů. 

  • Jakou trvanlivost má vaše káva?

    Minimální trvanlivost je půl roku od data pražení. Kávu pražíme, až když ji objednáte – díky tomu je vždy čerstvá a vydrží.

  • Je možné kávu namlít?

    Samozřejmě! Stačí zaškrtnout políčko u ceny a zvolit, jakou hrubost chcete.  

    mleti-kavy

Nákup na e-shopu

  • Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?

    Určitě. Stačí v košíku zvolit možnost Osobní odběr a připravená káva na vás bude čekat u nás v pražírně.

    Rádi vám také osobně poradíme s výběrem nebo připravíme espresso, cappuccino či jiný nápoj z naší nabídky.

    Najdete nás v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Babice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Těšíme se na vás Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod. ♥️

  • Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?

    Kávu pražíme na základě objednávek. Většinu objednávek jsme schopni vyexpedovat ještě v ten samý pracovní den, pokud přijdou do 8:00 hod. To znamená, že by následující den mohl být voňavý balíček u vás.

  • Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?

    Bohužel ne. Objednávku vám ale můžeme poslat kamkoliv po celé ČR nebo si ji vyzvednout přímo v pražírně v Babicích.

  • Jak funguje platba kartou?

    Do platební brány zadáte číslo karty, datum platnosti a CVC kód. Kvůli bezpečnosti budete muset platbu potvrdit prostřednictvím SMS zprávy nebo internetového bankovnictví

  • Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?

    Pokud jsme ještě balíček neodeslali, tak určitě! Napište nám na info@coffeespot.cz a domluvíme se.

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Kávový slovník

Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.

Všechny pojmy

Detailní popis produktu

Díky úzké spolupráci s našimi dodavateli a farmáři v Indonésii vám můžeme nabídnout tuto čerstvě sklizenou a šťavnatou kávu.

Objevte unikátní chuťový profil kávy z oblasti Střední Aceh na Sumatře, kde farmář Hendra se svým týmem pečlivě zpracovává každý microlot tradiční metodou natural. Výsledkem je bohatá, komplexní káva s výraznými ovocnými tóny, která osloví všechny milovníky kvalitní filtrované kávy.

 

Šálek kávy plný exotického ovoce

  • Výjimečný chuťový profil: Harmonie exotických tónů papáji, manga a liči
  • Nejvyšší kvalita: Cupping skóre 90+ bodů
  • Region: Střední Aceh, Sumatra
  • Farma: Gayo Avatara
  • Metoda zpracování: Natural
  • Odrůda: Catimor, Bourbon, Abyssinia
  • Nadmořská výška: 1400 - 1600 m
indonesie3
indonesie2

Za touto neobvyklou kávou stojí již legendární farmář Hendru, který na farmě Gayo Avatara v samotném srdci Sumatry zpracovává tu nejkvalitnější kávu jak klasickými metodami, tak alternativními.

Své více než dvanáctileté zkušenosti stále zdokonaluje a je vidět, že se dal správným směrem, když v roce 2023 dosáhl na 4. místo v prestižní soutěži Cup of Excellence.

Výjimečný zážitek z daleké Sumatry

Tento lot je zpracován suchou metodou - natural, při které vyniknou bohaté exotické tóny, plné tělo a jemná dochuť červeného vína.

Po ručním sběru a třídění zralých třešní následuje pulping - mechanické odstranění vnější slupky s částí dužiny. Následně se kávové třešně suší po dobu až 30 dnů na požadovanou vlhkost 13%.

Poté se káva ještě odslupkuje a zbaví pergamenu, protřídí dle velikosti zrn a ještě jednou usuší. Po tomto procesu proběhne ještě finální třídění, zabalení a export.

indonesie4
indonesie7

Postupem let se farma rozrůstala a v roce 2011 začal spolupracovat s vládními orgány a zapojil se do projektu na udržitelnost zemědělských postupů v přírodní krajině.

Pomáhal okolním farmářům s technologiemi, inovativními metodami zpracování a také s důkladným školením všech jejich zaměstnanců.

Díky jejich píli a přístupu k okolní přírodě se jim  podařilo získat organické certifikáty va všechny produkty z jejich farmy.

Jak připravit kávu Indonésie Hendra & Avatara Natural?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.

mleti1

Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody-pripravy-all

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtrovaná káva
? Acidita: Střední, Vysoká
Balení: Pytlík, Sáček
? Chuťové tóny: Sladká, Ovocná, Květinová
Metoda přípravy: Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka"
Metoda zpracování: Natural
Microlot: Ano
Mletí: Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá
Příchuť: Mango, Papája, liči
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: 1 - Světlé
Typ kávy: Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková
Velikost (g): 250 g
Vlastnosti: Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva
? Země původu: Indonésie káva
Značka: Coffeespot
Pražená káva zrnková: 100% Arabica
Chuť: Šťavnatá papája, liči, mango
Země: Indonésie
Metoda zpracování: Natural
Region: Střední Aceh, Sumatra
Nadmořská výška: 1400-1600m
Farmář: Hendra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: