Indonésie zrnková káva

Indonésie sestávající z více než 17 000 ostrovů je nejen domovem skvělé kávy, ale i producentem nejluxusnějších zrn Kopi Luwak. V Indonésii, především na Jávě, sahají počátky pěstování kávy do konce 17. století. Vyvážet se indonéská káva začala v roce 1711, ale zpočátku byla tak drahá, že si ji skoro nikdo nemohl dovolit. Vývoz kompletně řídili Nizozemci, kteří i po poklesu ceny indonéské kávy získávali nemalé peníze, které se k farmářům v Indonésii nikdy nedostaly. 

V dnešní době mají indonéští farmáři možnost volby, jakou kávu vypěstují a za kolik ji prodají. Od Arabiky se postupně kvůli rzi napadající kávovníky přešlo spíše k Robustě, která dnes převažuje.

☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.

1 položek celkem

Cena

330331
1330331

Značky

#Tag

Acidita?

Chuťové tóny?

Metoda zpracování

Odrůda

Příchuť

Složení

Stupeň pražení

Typ kávy

Velikost (g)

Vlastnosti

Země původu?

Značka

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 1
Indonésie Argopuro Carbonic Natural
Novinka 100% Arabica
od 330 Kč

Tak to tu ještě nebylo! Pikolot z Indonésie přímo pro COFFEESPOT, zpracován metodou Carbonické naturální macerace po dobu 132 hodin.

+ další
2750/250

Indonéská zrnková káva

Vyberte si na COFFEESPOTU indonéskou zrnkovou kávu s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.

Místní specialita

Naprostou specialitou je pro indonéskou kávu speciální způsob zpracování zrn, tzv. giling basah nebo wet-hulled proces. Je kombinací promyté (washed) a suché (natural) metody, během které se zelená zrna rychleji vysuší v tamním deštivém a vlhkém prostředí. Tato metoda dodává indonéské kávě specifickou a komplexní chuť.

Jak chutná káva z Indonésie

Jak už bylo zmíněno, v Indonésii se pěstuje převážně Robusta. Arabika tvoří méně než 20 % produkce. I díky unikátní metodě zpracování má káva z Indonésie výrazně nižší kyselost s jemnými tóny a zemitým tělem. V chuti indonéské kávy najdete tóny čokolády, koření a ovoce.

Jak to děláme my v COFFEESPOTU

Napřed vybereme tu nejlepší indonéskou zrnkovou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva. 

☕️TIP: Při návštěvě COFFEESPOTU omrkněte i další kávy v naší nabídce. Vyzkoušet můžete třeba brazilskou espresso kávu, ideální pro silný začátek dne, etiopskou filtrovanou kávu s jemnými tóny ovoce a papuánskou kávu pro milovníky exotického nádechu. Každá vyniká jedinečným profilem chuti, který uspokojí i ty nejnáročnější kávové gurmány. Vyberte si balení 250 g, 500 g nebo 1 kg dle vaší preference. Při objednávce nad 1 200 Kč vám zboží doručíme zdarma. A nezapomeňte ochutnat naši prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra Janka na závěr vaší návštěvy.

☕️Přečtěte si naše články o kávě:

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 13 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč