PRAŽIČKA

PRAŽIČKA KÁVY

Základní pilíř dobré pražírny kávy. Některé vlastní více pražiček na různé množství kávy: od malých vzorkových až po velké stroje, které naráz zpracují i desítky kilogramů čerstvých zrnek.

Bubnové pražicí stroje

Zatím nejrozšířenější a nejspolehlivější typ pražičky.

  1. Základ představuje pražicí buben, kam putuje káva z násypného trychtýře
  2. Pražicí buben se musí stále otáčet. Díky tomu se zrnka zahřívají rovnoměrně
  3. Po upražení se musí okamžitě zchladit. Proto ihned putují do chladicího bubnu

prazicka-kavy

Okamžité zchlazení zastaví proces pražení a ukončí probíhající chemické reakce. Po upražení se zrnka několik hodin nechávají vyvětrat, aby se reakce ustálily.

Pak putuje do speciálních balíčků s jednosměrným ventilem. Ten vypouští oxid uhličitý, ale vzduch dovnitř nepustí. Káva si tak uchová vůni i chuť. Na váš stůl se dostane v té nejvyšší kvalitě.