Tanzánie Iyenga washed
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Zrnková káva Tanzánie Iyenga washed je ideální pro alternativní přípravu na filtr. V chuti naleznete svěží tóny malin, josty a citronu..
O kávě
Pěstování kávy v Tanzánii, země známé pro své ideální podmínky pro pěstování Arabiky, je hluboce zakořeněno v místní kultuře a ekonomice. Dnes, díky partnerství s organizacemi jako Volcafe, se káva stává prostředkem ke zlepšení životů malých farmářů a zvyšování kvality kávy.
Tato káva je ideální pro milovníky kvalitní kávy, kteří hledají něco výjimečného a nevšedního, a zároveň chtějí podpořit udržitelné a etické zemědělství.
Družstvo IYENGA AMCOS, které bylo založeno v roce 2023 sdružuje 292 malých farmářů. Všichni žijí a pracují v regionu Songwe v jižní Tanzanii, kde kromě kávy pěstují fazole, banány a arašídy.
Zralé červené třešně se selektivně ručně sbírají a následně ještě vizuálně kontrolují. Následuje mechanické odstranění obalu i s částí dužiny, poté se i se zbytky dužiny vloží do fermentační nádrže na 24 hodin, kde se zbytek dužiny oddělí. Konečnou fází je několikadenní sušení na slunci. Při metodě zpracování fully washed se zaměřují výhradně na kávové zrno – nikoli obal. Zatímco ostatní metody vyžadují, aby celá kávová třešeň včetně dužiny měla dobrou chuť, u prané metody „stačí“ kvalitní zrnka. Tedy taková, která dozráváním získala dostatek přirozených cukrů a živin.
Členové tohoto družstva jsou pravidelně školeni s cílem vypěstovat a zpracovat nejkvalitnější kávu s velkým chuťovým potenciálem - jejich úsilí bylo oceněno v roce 2023, kdy získaly jejich kávy 2. a 3.místo v soutěži Tanzania Fine Coffees.
Jak připravit kávu Tanzánie Iyenga washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Střední, Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Fully Washed |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Bourbon, Kent, N39 |
Příchuť: | Citron, Maliny, Josta |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Tanzánie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Region: | Jižní Tanzánie / Songwe, Mbozi |
Zpracovatelský závod: | IYENGA AMCOS |
Země: | Tanzánie |
Metoda zpracování: | Fully Washed |
Chuť: | Maliny, josta, citron |
Nadmořská výška: | 1600-1670 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.