Brazílie Fazenda Sao Silvestre
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Představujeme vám kávu Fazenda São Silvestre, skutečný poklad z brazilského Cerrado Mineiro, který je známý pro své ideální podmínky pro pěstování kávy. Tato káva je výsledkem stoleté tradice a vášně rodiny Andrade, jedné z nejstarších rodin pěstujících kávu v Brazílii.
O kávě
Káva Fazenda São Silvestre vyniká svým bohatým a vyváženým profilem. Smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády vás okamžitě pohltí.
Aktuální šarže kávy je z projektu na podporu nemocnice Santa Casa, kde z každého prodaného kilogramu je nemocnici darováno 0,6 EUR.
Tato káva je ideální pro milovníky plného těla s nízkou kyselostí a intenzivními sladkými tóny.
Káva pochází od rodiny Andrade, která je jednou z nejstarších rodin pěstujících kávu v oblasti Cerrado Mineiro v brazilském státě Minas Gerais. Bratři Ismael a Eduardo Andradeovi již více než sto let produkují kávu s vášní a respektem k životnímu prostředí a lidem.
Na začátku 90. let se rozhodli rozšířit výrobu, zvýšit objem a kvalitu produkce a získali farmu São Silvestre v Serra do Salitre, která je rovněž součástí Cerrado Mineiro - stát Minas Gerais.
Farma a její terroir se nacházejí v nadmořské výšce 1100-1220 metrů, s dokonale vyváženým obdobím dešťů a sucha.
Kávy jsou vybírány podle kvality a odrůdy Yellow Catuaí, Red Catuaí, Yellow Bourbon and Yellow Icatú a musí splňovat soubor kvalitativních kritérií.
Cupping skóre pro tento výběr leží mezi 83,5
Klíčovými vlastnostmi této kávy pěstované v sopečné půdě jsou vyváženost, sladkost s jemnou kyselinkou a dochutí peckovin.
Jak připravit kávu Brazílie Fazenda Sao Silvestre pulped natural
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...)
Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
? Acidita: | Nízká, Střední |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Čokoládová, Ovocná, Oříšková |
? Lahodná na ledu: | Ano |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Yellow Catuaí, Red Catuaí, Yellow Bourbon and Yellow Icatú |
Příchuť: | Karamel, Lískový oříšek, Perník |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 4 - Intenzivní |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g, 500 g, 1 000 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do French Pressu, Moka káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Brazilská káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Brazílie |
Chuť: | karamel, perník, lískové oříšky |
Region: | Cerrado Mineiro |
Zpracovatelský závod: | Sao Silvestre |
Nadmořská výška: | 1250m |
Metoda zpracování: | Pulped Natural |
Farmář: | Famili Andrade |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.