Kyselá káva

Nechte se pohltit vůní kyselé kávy z COFFEESPOTU s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.

☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.

6 položek celkem

Cena

319330
1319330

Značky

#Tag

Acidita?

Balení

Chuťové tóny?

Metoda přípravy

Metoda zpracování

Mletí

Odrůda

Příchuť

Složení

Stupeň pražení

Typ kávy

Velikost (g)

Vlastnosti

Země původu?

Značka

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 6
Etiopie Guji G.1 Natural
Novinka 100% Arabica
od 319 Kč

Naturální káva, ručně sbíraná, sušená 4 týdny. Vyvážená chuť citrusů, čokolády a koření.

+ další
2824/250
Indonésie Argopuro Carbonic Natural
Novinka 100% Arabica
od 330 Kč

Tak to tu ještě nebylo! Pikolot z Indonésie přímo pro COFFEESPOT, zpracován metodou Carbonické naturální macerace po dobu 132 hodin.

+ další
2750/250
Kolumbie Aponte Honey
Novinka 100% Arabica
od 319 Kč

Dopřejte si něco speciálního - vyzkoušejte mikrolot s tóny grapefruitu, hrušek a peckovin.

+ další
2836/250
Kolumbie Salazar White Wine Fermentation
Novinka Tip 100% Arabica
od 329 Kč

Dopřejte si něco speciálního - vyzkoušejte exotickou chuťovou explozi s vůní borůvek a coly.

+ další
2812/250
Tanzánie Iyenga washed
od 329 Kč

Ochutnejte kávu z komunitního lotu zpracovanou metodou fully washed, nabízející svěží tóny malin, josty a citronu.

+ další
2721/250
Venezuela Rivero Natural
od 319 Kč

Káva z pohoří And s tóny broskví, borůvek a mléčné čokolády

+ další
2866/250

Kyselé kafe

Kyselá je vedle slané, sladké, hořké a umami jedna ze základních pěti chutí kávy. Kyselou chuť často doprovází svěžest, chuť citrusů a dalších kyselejších druhů ovoce či chuť květin. Kyselost, označovaná také jako acidita, je v kávě důležitou chuťovou složkou. Může být nízká, střední i vysoká, ale existují i kávy, které jsou zcela bez acidity. Kyselý chuťový profil dodává kávě nejen druh rostliny, lokalita a podmínky, ve kterých se pěstuje, ale i způsob zpracování a pražení.

Vyšší kyselost má často káva zpracovávaná promytou metodou (washed). Zajímavou kyselost mnoha úrovní najdete v kávách z Afriky, zejména z Keni nebo Etiopie

Náš tip  

Kyselou kávu ocení fajnšmekři, kteří už mají něco „vypito". Chutnat bude ale i kávovým nováčkům libujícím si v zajímavých a výrazných chutích. Všechny kyselé kávy v naší aktuální nabídce najdete přes speciálního kávového průvodce. Tam si kromě stupně acidity navolíte i chuť a způsob přípravy.

Jak to děláme my v COFFEESPOTU

Napřed vybereme tu nejlepší kyselou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva. 

☕️TIP: Na COFFEESPOTU ochutnáte výjimečnou kyselou kávu, která zaujme jak ty, kteří právě objevují kouzlo kávy, tak i zkušené baristy. Navíc se u nás setkáte s prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládou přímo z dílny čokoládového mistra Janka. Kromě našich klasických chutí kávy máme v nabídce nekyselou kávu, květinovou kávu, nebo také tabákovou kávu. Ať už máte rádi balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás si vyberete. A k tomu všemu vám při objednávce nad 1 200 Kč doručíme zboží zcela zdarma.

☕️Přečtěte si naše články o kávě:

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 13 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč