Kostarická filtrovaná káva
Vyberte si na COFFEESPOTU kávu na filtr z Kostariky s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
☕️TIP na článek: Jak vybrat tu nejlepší kávu na filtr? Poradíme během pár minut.
Značky
#Tag
Acidita?
Chuťové tóny?
Metoda zpracování
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Filtrované kafe z Kostariky
V Kostarice dominuje Arabika, pěstování Robusty bylo dokonce v letech 1989–2018 zakázané. To proto, aby se zamezilo produkci méně kvalitních zrn a Kostarika se zapsala na kávovou mapu jako producent Arabiky té nejlepší kvality. Od zákona zakazujícího pěstování Robusty se následně upustilo a farmáři tak dnes mají možnost volby. Většinou však upřednostňují Arabiku, kvalita je u nich stále důležitější, než kvantita.
Na plantážích v Kostarice převažují kultivar Bourbonu Caturra, přírodní mutace Bourbonu zvaná Villa Sarchi a Catuai, což je kříženec Bourbon x Typica. Mezi nejčastější metodu zpracování zde patří medová (honey). Kostarickým kávovníkům se daří velmi dobře, tamní farmáři je pěstují na vulkanické půdě, která je vysoce úrodná. Pomáhá jim i optimální počasí. Specifický druh půdy se odráží v chuti kostarické kávy. Má lehké tělo, je sladká, citrusová s tóny karamelu či rozinek.
Zrnková káva z Kostariky je dokonalá na filtru, hodí se ale i na espresso, kdy pokaždé vyniknou jiné chuťové tóny. Pozor si ale musíte dát na stupeň mletí, který se liší podle způsobu přípravy. U nás meleme kávu na přání. Stačí během nákupu zadat stupeň mletí podle způsobu, jakým budete kávu připravovat. Na filtr je vhodné hrubé mletí kávy.
Cascaru už jste zkoušeli?
Z Kostariky pochází i Cascara, kterou pro vás máme v naší nabídce. Jde o slupky z kávových zrn sloužící k přípravě horkého či studeného nápoje. Takový nápoj je osvěžující, chutná po šípkách, rozinkách a medu a má nižší obsah kofeinu v porovnání s běžnou kávou. Je to zhruba 100 mg na litr oproti 400—800 mg u kávy.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší kostarickou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji nameleme, pokud si to přejete. Následně ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Na COFFEESPOTU objevíte nejen filtrovanou kávu z Kostariky, kterou ocení jak začátečník, tak zkušený barista, ale i další chuťovky. Pražíme kávu z celého světa, a tak si můžete vychutnat také filtrovanou kávu z Indie, Burundi, Etiopie, nebo Indonésie, aniž byste opustili teplo svého domova. Dokonalé uložené v 200g, 250g i 1kg balení s dopravou zdarma od 1 200 Kč. Na závěr vaší návštěvy si dopřejte naši prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra Janka.