Kostarika La Cuesta Natural
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Připravte se na exotickou cestu chutěmi, která vás zavede přímo do srdce Kostariky. Kostarika La Cuesta je výsledkem pečlivého zpracování a vášně místních farmářů.
Díky metodě zpracování Natural má káva charakteristickou sladkost a jemnou kyselost, kterou jednoduše musíte ochutnat.
O kávě
Tento microlot je pěstován na farmě La Cuesta, která leží asi dvě hodiny jízdy od San José. Oblast Tarrazú je díky vysokohorské krajině a bujné vegetaci zlatý důl pro pěstování kávy.
Kávové plantáže zde leží v nadmořské výšce více než 1500m, což umožňuje kávovým třešním pomalu dozrávat a projevovat následně svůj plný potenciál.
- Farmář: José Alberto Fallas Garbanzo
- Farma: La Cuesta
- Odrůda: Caturra, Catuaí
Když přijde čas sklizně, farmáři ručně sbírají zralé třešně, které mají mnohdy i 26 Brix (cukernatost), přivezou své microloty k následému ručnímu dotřídění a zpracování.
Metoda natural je nejstarší a nejpoužívanější metodou zpracování kávy široce používanou v Brazílii a Etiopii, kde není dostatek vody.
Když si dáte šálek naší Kostariky La Cuesta Natural, nejenže si vychutnáte výjimečnou chuť a aroma, ale také podpoříte místní farmáře a jejich rodiny. Vychutnejte si kávu s příběhem!
Jak připravit kávu Kostarika La Cuesta Natural ?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Střední, Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná, Květinová |
? Lahodná na ledu: | Ano |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Natural |
Microlot: | Ano |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Caturra, Catuai |
Příchuť: | Oříšky, Jahody, Papája |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Kostarika káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Kostarika |
Metoda zpracování: | Natural |
Region: | Tarrazu |
Odrůda: | Caturra, Catuai |
Nadmořská výška: | 1500-1700m |
Chuť: | Papája, jahody, oříšky |
Cupping score: | 87 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.