Mletá káva Indonésie

Vyberte si na COFFEESPOTU mletou kávu z Indonésie s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.

☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy. 

2 položek celkem

Cena

320321
1320321

Značky

#Tag

Acidita?

Balení

Chuťové tóny?

Metoda zpracování

Mletí

Odrůda

Příchuť

Složení

Stupeň pražení

Typ kávy

Velikost (g)

Vlastnosti

Země původu?

Značka

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 2
Indonésie Argopuro Carbonic Natural
Novinka 100% Arabica
320 Kč

Tak to tu ještě nebylo! Pikolot z Indonésie přímo pro COFFEESPOT, zpracován metodou Carbonické naturální macerace po dobu 132 hodin.

+ další
2750/250
Indonésie Bang Silalahi Strawberry Infused
Novinka Tip 100% Arabica
320 Kč

Káva z Indonésie zpracována metodou Anaerobic Washed Strawberry Infused Process. Šálek kávy plný zralých jahod.

+ další
2768/250

Mleté kafe Indonésie

Indonésie sestávající z více než 17 000 ostrovů je nejen domovem skvělé kávy, ale i producentem nejluxusnějších zrn Kopi Luwak.

V Indonésii, především na Jávě, sahají počátky pěstování kávy do konce 17. století. Vyvážet se indonéská káva začala v roce 1711, ale zpočátku byla tak drahá, že si ji nikdo skoro nemohl dovolit. V dnešní době mají indonéští farmáři možnost volby, jakou kávu vypěstují a za kolik ji prodají. Od Arabiky se postupně kvůli rzi napadající kávovníky přešlo spíše k Robustě, která dnes převažuje

Mletá káva z Indonésie je ideální na přípravu espressa, chutnat bude skvěle i na filtru, kde zase vyniknou jiné chuťové tóny. Pozor si ale musíte dát na stupeň mletí, který se liší podle způsobu přípravy. 

U nás meleme kávu na přání. Stačí během nákupu zadat stupeň mletí podle způsobu, jakým budete kávu připravovat.

 mleti

Jak chutná mletá káva z Indonésie

V Indonésii se pěstuje převážně Robusta. Arabika tvoří méně než 20 % produkce. Naprostou specialitou je pro indonéskou kávu speciální způsob zpracování zrn, tzv. giling basah nebo wet-hulled proces. Je kombinací promyté (washed) a suché (natural) metody, během které se zelená zrna rychleji vysuší v tamním deštivém a vlhkém prostředí.

Tato metoda dodává indonéské kávě specifickou a komplexní chuť a výrazně nižší kyselost s jemnými tóny a zemitým tělem. V chuti indonéské kávy hrají tóny čokolády, koření a ovoce.

Jak to děláme my v COFFEESPOTU

Napřed vybereme tu nejlepší indonéskou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji nameleme, pokud si to přejete. Následně je hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva. 

☕️TIP: Při návštěvě COFFEESPOTU objevíte bohatý svět kávy. V naší široké nabídce najdete třeba brazilskou espresso kávu ideální pro silný začátek dne, ugandskou espresso kávu s plnou chutí a peruánskou espresso kávu s jemnými tóny čokolády, každá vyniká jedinečným profilem chuti, který uspokojí i ty nejnáročnější kávové gurmány. Vyberte si balení 250 g, 500 g nebo 1 kg dle vaší preference. Při objednávce nad 1 200 Kč vám zboží doručíme zdarma. A nezapomeňte ochutnat naši prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra Janka na závěr vaší návštěvy.

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 13 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč