Padáte v létě horkem jako náš pražicí stroj? Jemu pouštíme větrák a vám doporučujeme tuhle báječnou kávovou zmrzlinu.
Pravda, milovníci zdravého životního stylu nás za tenhle recept asi nepochválí. Přesto čas od času neuškodí. Co by to bylo za léto bez trochy hřešení?
PŘIPRAVTE SI:
- 500 ml mléka
- 250 ml smetany (30%)
- 150 ml Salka
- 2 žloutky
- 50 g cukru krupice
- 30 ml silného espressa (případně více, podle stupně únavy ☺)
- 100 ml kávového likéru (není nutné)
- Lžíci čerstvě namleté kávy
POSTUP:
- Ušlehejte žloutky s cukrem.
- V hrnci prohřejte mléko.
- Přidejte do něj smetanu a kávu.
- Ušlehané žloutky zalijte trochou horkého mléka.
- Promíchejte a směs vraťte zpět do hrnce.
- Míchejte, dokud vše nezhoustne.
- Nakonec přidejte kávový likér, Salko a namletou kávu.
Hotovo! Směs přelijte do uzavíratelné plastové nádoby a dejte aspoň na 3 hodiny do mrazáku. Víme, že je těžké čekat, ale vyplatí se to.
Zmrzku servírujte zdobenou mátou. Nejlépe chutná s dobrou ledovou kávou.
Ještě se neznáme? Ochutnejte Coffeespot!
Dopřejte si nový zážitek s čerstvě praženou kávou.
TIPY na přípravu domácí kávy:
- Připravte si kávu v Chemexu
- Moka konvička - kávičkářský kult venkova
- Kapky plné chuti - filtrovaná káva s Hario V60
- Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu
- French press: 7 kroků k chuťově dokonalé kávě
- Cold Brew Coffee - Unikátní kofeinové osvěžení
- 10 osvěžujících receptů na ledovou kávu z celého světa