Kolumbie Salazar White Wine Fermentation
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Hledáme pro vás stále zajímavější kávy. Káva Kolumbie Salazar White Wine Fermentation je unikátní výběrová arabika s fascinujícím chuťovým profilem, který vás okamžitě vtáhne do světa kolumbijských kávových plantáží.
Díky experimentální metodě fermentace „White Wine Fermentation“ (fermentace, která napodobuje výrobu bílého vína) je výsledná chuťová kombinace naprosto nezaměnitelná.
O kávě
Káva je synonymem Kolumbie. Oblast Quindio kolem města Armenia je známá svou úrodnou vulkanickou půdou a i díky skvělému podnebí a nadmořské výšce mají kávy z této oblasti obrovský chuťový potenciál.
- Region: Armenia, Quindio
- Farmář: Luz Helena Salazar
- Farma: Maracay
- Odrůda: Caturra
- Nadmořská výška: 1400-1450m
- Cupping score: 88,25
Tento mikrolot pochází od farmářky Luz Helena Salazar, která se narodila ve městě Arménia a pěstování kávy se věnuje více než 20 let. Vlastní farmu Maracay o rozloze 8 hektarů.
Luzina vášeň pro kávu byla inspirována prací jejího manžela, který pracoval jako vedoucí mlýna na kávových farmách. Časté debaty o kávě, jejím zpracování a pěstování rostlin si nadchlo natolik, že se rozhodla si založit vlastní farmu a věnovat se speciální produkci kávy s použitím nejmodernějších technologií.
„Caturra“, slovo, které v domorodém jazyce Guarani znamená „malý“. Tato odrůda, která se vyznačuje malou velikostí zrn se musí pěstovat ve vysokých nadmořských výškách, takže její sběr, který se provádí jen ručně, je obvykle dražší.
White Wine Fermentation
Množství kofeinu je u této odrůdy nižší než u ostatních. Po ručním sběru a třídění třešní následuje suchá anaerobní fermentace po dobu 30 hodin. Později se káva umístí na vyvýšená lůžka, kde se několik dní suší na požadovanou vlhkost 20%.
Poté se káva opět na 80 hodin vloží do pytlů s přidáním vinných kvasinek. Po tomto procesu se nechá uschnout dalších několik dní na vyvýšených postelích na požadovanouj vlhkost 10,5%.
Jak připravit kávu Kolumbie Salazar White Wine Fermentation?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
#Tag: | Akce, Kvalitní, Luxusní, Nejlepší |
? Acidita: | Střední, Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Čokoládová, Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | White Wine Fermentation |
Microlot: | Ano |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Caturra |
Příchuť: | Bobulovité ovoce, Mochyně, Cukrová třtina |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Kolumbie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Chuť: | Borůvky, cola |
Zpracovatelský závod: | Maracay |
Region: | Armenia, Quindio |
Vyrábí: | Coffeespotcz s.r.o., Babice 647, 687 03 Babice |
Odrůda: | caturra |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.