Suchá (natural) káva

Vyberte si na COFFEESPOTU suchou (natural) kávu s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.

☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy. 

6 položek celkem

Cena

149320
1149320

Značky

#Tag

Acidita?

Balení

Chuťové tóny?

Metoda přípravy

Metoda zpracování

Mletí

Odrůda

Příchuť

Složení

Stupeň pražení

Typ kávy

Velikost (g)

Vlastnosti

Země původu?

Značka

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 6
Brazílie Diamond Santos
Akce Tip 100% Arabica
od 163 Kč

Vyvážená a jemná káva z malých rodinných farem v sobě ukrývá chuť oříšků, čokolády a sušeného ovoce.

+ další
839-250
Brazilie Fazenda Sao Silvestre
Novinka Tip 100% Arabica
od 220 Kč

Výběrová káva od rodiny Andrade. V plném těle ucítíte intenzivní chuť karamelu, perníku a lískových oříšků.

+ další
2673/250
Brazílie Pink Star Scr.19
Tip 100% Arabica
od 180 Kč

Výherce potravinářského Oscara a hlavně lahodně sladká káva. V plném těle ucítíte intenzivní chuť čokolády, voňavý karamel a sušené švestky.  

+ další
747-250
Burundi Remera Natural
Tip 100% Arabica
320 Kč

Káva od burundských nadšenců ideální na filtr. Chuť plná bobulovitého ovoce, kokosového prášku a čokolády.

+ další
2718/250
Indie Monsooned Malabar
Akce Tip 100% Arabica
od 173 Kč

Jedinečný proces monzunování napodobuje původní přepravu kávy na plachetnicích. A hlavně jí dodává zemitou, kořeněnou chuť plnou hořké čokolády a mandlí.

+ další
612-250
indie malabar kapsle coffeespot
Novinka 100% Arabica
149 Kč

Kávové kapsle na domácí espresso se zemitou, kořeněnou chutí plnou hořké čokolády a mandlí. Kompatibilní se všemi druhy kávovarů standardu Nespresso Original

2742

Káva zpracovaná suchou metodou

Metoda zpracování kávy má velký vliv na její kvalitu i chuťový profil. Suchá metoda (též natural) je jednou ze 3 základních metod zpracování kávy. Dalšími jsou mokrá (washed) a medová (honey) metoda. U suché metody se vůbec nepoužívá voda, jde tedy o metodu zdaleka nejekologičtější. Kávové třešně se suší na tzv. postelích a poté se oloupou.

Existují názory, že právě suchá metoda dokáže z kávy vytáhnout to nejlepší. Na druhou stranu je u této metody riziko nesprávného sušení, kdy pak káva získá nepříjemný odér a pachuť.

Suchá metoda se používá z velké části v oblastech, kde je nouze o vodu, tedy převážně v afrických státech. Populární je ale i v Brazílii. Káva zpracovaná suchou metodou se zpravidla vyznačuje silnými tóny ovoce či kakaa.

Chcete vědět víc? 

O hlavních metodách zpracování kávy jsme sepsali podrobný článek. 

Jak to děláme my v COFFEESPOTU

Napřed vybereme tu nejlepší naturální kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva. 

☕️TIP: U nás v COFFEESPOTU vás čeká kulinářský kávový zážitek. Odhalte tajemství etiopské kávy, ochutnejte temperamentní kolumbijskou kávu nebo se nechte unést chutí nejlepší kávy vybrané od světových producentů. Každý šálek otevírá dveře do nového kávového světa. Nabízíme balení 250 g, 500 g nebo 1 kg dle vašich potřeb. Při objednávce nad 1 200 Kč vám zboží doručíme zdarma. Na závěr vaší návštěvy si dopřejte naši prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra Janka.

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 13 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč