růček po krůčku zlepšujeme, co se dá. Děláme to s jasným cílem: Maximální kvalitu kávy a všech služeb.
Jak se nám daří? Posuďte sami.
PŘEČTĚTE SI:
2017
ROK 2017: OD NOVÉHO LOGA AŽ PO REDESIGN E-SHOPU
K šíření kávového nadšení potřebujeme, aby o nás vědělo co nejvíc lidí. Navázali jsme proto nové super spolupráce a pro radost vydali knížku.
LEDEN: NOVÉ LOGO OD MARTINA BÁBÍČKA
Rok 2017 jsme začali pěkně od podlahy: novým logem.
Skvělý grafický designér Martin Bábíček od nás dostal nelehký úkol:
Chceme a potřebujeme nové LOGO. Ideálně moderní, jednoduše zapamatovatelný symbol, který na první pohled definuje Coffeespot jako pražírnu, výrobce výběrové kávy.
A povedlo se! Novému logu dominuje výrazné písmeno „S“ (spot) stočené v kruhu, který znázorňuje jak chladicí buben pražícího stroje se dvěma lopatkami, tak i písmeno „C“ (coffee) a zároveň také kávové zrnko. Nové logo dalo naší vizuální komunikaci pevný základ, který nám zatím chyběl.
BŘEZEN: HURÁ! KUCHTÍME S GASTROKROUŽKEM
Milujeme i dobré jídlo. A možná ještě radši vaříme. Když nás Lukáš Hejlík a jeho „gastroparta“ oslovili s nabídkou spolupráce, ani na vteřinu jsme neváhali. Společně jsme se provařili několika víkendy, připravovali u toho kávu, zkoušeli nové recepty a radovali se ze všeho dobrého.
Z celoročního vaření vznikla krásná kniha, která vyšla letos 1. 5. 2018. Ale o tom až za chvíli.
KVĚTEN: LÁSKY A LEXIKONU KÁVY ČAS
Vydat knížku nebyl náš sen. Šlo spíš o „trochu šílenou nabídku“ grafičky Terezy Jirků ke spolupráci. Ale pak jsme si řekli, proč ne? Proč nehodit na papír, co o kávě víme a pořád dokola zodpovídáme? Nakonec nás psaní chytlo a rok a půl práce uběhl jako nic.
A vyplatil se: Lexikon kávy s krásnými ilustracemi Terezy Jirků je v našem e-shopu už vyprodaný. Knihkupectví ještě mají pár posledních kousků skladem.
LISTOPAD/PROSINEC: PŘIDAT PLYN, JDEME DO FINÁLE
V předvánočním období tradičně přidáváme plyn, abychom všechno stihli a vy měli krásné Vánoce provoněné kávou. Do Vánoční směsi 2017 jsme vybrali 3 druhy:
- z Brazílie Mogianu
- z Papuy Nové Guiney Purosu
- z Etiopie oblíbené Idido Natural.
Tyto tři hvězdy prozářily vánoční čas rekordnímu počtu zákazníků. Děkujeme! Na poslední chvíli se nám podařil ještě jeden unikátní kousek – Burundi degustační box 3 specialit v dárkovém balení. Vyvrcholení kávového roku, jak má být.
REDESIGN E-SHOPU KAVAPRAZENA.CZ
Neusnuli jsme na vavřínech, ale hned kolem Vánoc začali pracovat na redesignu našeho e-shopu. Přizvali jsme jednoho z nejlepších UX specialistů v ČR – Lukáše Dubinu. Zadání znělo jasně:
Celý e-shop zjednodušit a provzdušnit.
Následovaly krušné 4 měsíce práce, ale vyplatily se. Nákupy přes internet jsou teď rychlejší i přehlednější. Nám se nový e-shop líbí moc. Co vám?
Zajímá vás webdesign? Přečtěte si Lukášovu případovou studii a postup redesignu našeho e-shopu.
ROK 2018 A DALŠÍ PLÁNY
Přestože se nový rok ještě nepřehoupl ani do druhé poloviny, už toho máme za sebou víc než dost.
V ÚNORU JSME:
- Zavedli povinné EET jak v e-shopu, tak v pražírně. Pro vás jako zákazníky se nic nemění.
- Dokončili redesign e-shopu a zavedli platební bránu.
- Získali Ocenění za přínos podnikání v regionech v rámci projektu Rok venkova.
- V pražírenském obchůdku zprovoznili nový kávovar. Unikátní je v tom, že stejný nikde na světě nenajdete. V úpravách a výběru barev a potisku jsme dostali od firmy XLVI uplně volnou ruku.
- Připravili limitovanou edici kávy s nádechem mléčné čokolády, karamelu, vanilky a kandovaného ovoce – nazvanou příznačně Nebezpečně dobrá.
BŘEZEN: OTEVŘENÍ ESPRESSO BARU NA VINOHRADECH VE SPOLUPRÁCI S COFFEEFRIENDS PRAHA
Pražané a turisté v metropoli si konečně mohou pochutnat na naší lahodné zrnkové kávě a co víc, koupit si i zrnka na doma. Zbrusu nový espresso bar v Lucemburské 22 jsme upekli ve spolupráci s Coffeefriends Praha.
K voňavému espressu nebo cappuccinu můžete zakousnout dobroty z bezlepkové cukrárny Mlsky nebo čerstvý chléb s domácí pomazánkou. Stavte se – těšíme se na vás každý den od 7 do 17 hodin.
KUCHAŘKA GASTROKROUŽKU – NADŠENCŮ, KTERÉ SPOJILO JÍDLO
Gastrokroužek vydal na 1. máje první kuchařku, na kterou jsme všichni náležitě pyšní. Najdete v ní 80 vymazlených receptů a spoustu inspirace, jak si užít život s přáteli a dobrým jídlem.
Troškou do talíře přispěli přední české foodblogerky a foodblogeři, redaktorky a redaktoři oblíbených gurmánských časopisů i samotní šéfkuchaři vyhlášených podniků.
Většinu receptů jsme sami ochutnali a tak tušíme, že se budete olizovat až za ušima.
KVĚTEN: STAVÍME NOVOU PRAŽÍRNU V OBCI BABICE
Dva roky příprav a bojů s úřady se vyplatily. Oba sklady a prodejna s pražírnou kávy už brzy budou na jednom místě – zhruba o 1 km dál než doposud. Zatím jde asi o největší a nejtěžší výzvu v historii Coffeespot.
Můžete se těšit na novou krásnou kavárnu a ještě voňavější kávu. Plánujeme totiž koupi nového pražicího stroje – Loring Smart. Jde o aktuálně nejlepší pražicí technologii na světě.
CO DALŠÍHO PRO VÁS CHYSTÁME?
Výstavba nové pražírny nám zabere většinu času. Celý přesun by měl být hotový do roka a do dne.
V duchu našeho hesla „kdo chvilku stál, už stojí opodál“ ale nezanedbáme ani ostatní disciplíny.
Můžete se těšit třeba na:
- Bio certifikaci našich produktů, o kterou už déle usilujeme.
- Nové designové obaly na edici Whitebean – výběrové kávy na filtr.
- Vylepšené obaly na oblíbené kilovky a půlkilovky o uzavíratelný zip, po kterém dlouho voláte.
…a spoustu dalšího. Posouvat hranice nás baví. Držte nám palce a sledujte nás na Facebooku i Instagramu.
Ještě se neznáme? Ochutnejte Coffeespot!
Dopřejte si nový zážitek s čerstvě praženou kávou.
TIPY na přípravu domácí kávy:
- Připravte si kávu v Chemexu
- Moka konvička - kávičkářský kult venkova
- Kapky plné chuti - filtrovaná káva s Hario V60
- Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu
- French press: 7 kroků k chuťově dokonalé kávě
- Cold Brew Coffee - Unikátní kofeinové osvěžení
- 10 osvěžujících receptů na ledovou kávu z celého světa