Domácí kávové sušenky COFFEESPOT

Při návštěvě Coffeespotu se kromě kávy těším na jejich kávové sušenky, které mají volně k ochutnání. Netajím se tím, že jich někdy ochutnávám tak dlouho, až zmizí z talíře. Jindy je zase přede mnou musí schovávat. Nezbylo mi nic jiného, než si zjistit recept, protože takové upršené kávové nedělní odpoledne s nimi musí být naprosto dokonalé.

  • 275 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 60 g cukru moučka
  • 1/2 kávová lžička soli
  • vanilkový cukr (pár kapek vanilkové tresti)
  • 20 g jemně mleté kávy, nejlépe Brazílie Cerrado Doce Diamantina

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, vanilku mletou kávu a sůl. Přidáme pokrájené máslo a pomoci rukou je s moukou rozmělňujeme do té doby, než se těsto spojí. Vypracujeme, utvoříme váleček a dáme přes noc odležet do chladu.

Druhý den utvoříme kuličky v průměru 3-4 cm a tvarujeme vidličkou. Nahřejeme troubu na 180°C. Poskládáme na plech vyložený pečicím papírem s rezervou mezi plátky, protože těsto pečením trochu nabude. Pečeme asi 10 minut dle trouby. Necháme vychladnout na plechu.

Kávové sušenky mi základní chutí připomínají vánoční vanilkové rohlíčky. Jen o něco máslovější, méně sladké a s lehkou příchutí kávy.

 

domaci-kavove-susenky_1

Pár rad na závěr

  • Po každém použití propláchněte skleněnou nádobu i filtr čistou vodou. Odstraníte tak zachycené částečky a stopy oleje, které by mohly způsobit hořkou nebo kyselou chuť dalšího nápoje.
  • Většinu konviček lze bez obav mýt v myčce.

Ještě se neznáme? Ochutnejte Coffeespot!

Dopřejte si nový zážitek s čerstvě praženou kávou.

coffeespot-tym

TIPY na přípravu domácí kávy: