Je to požitek, ke kterému se s očekáváním vracíte každý den. Nejprve polechtáte čich neodolatelnou vůní mleté kávy, pak se oddáváte koloritu její přípravy a když přiložíte ústa k šálku, abyste ochutnali první doušek, máte pocit, že jste sáhli na blaho světa.
Objevte:
Výběr kávy do kávovaru
Jak vybírat kávu do kávovaru, do překapávače nebo na filtr? Možná je to mnohem jednodušší než byste si mysleli.
V každé recenzi kávy se ukrývají drobné příběhy, které vám prozradí, co máte očekávat. Stačí jen naslouchat a držet se osvědčených pravidel.
Nejlépe chutná čerstvá káva
Čím to je, že milovníci dobré kávy věnují tolik pozornosti místním/lokálním pražírnám? Je to ta nejjednodušší cesta k tomu, abyste se dostali k čerstvě pražené kávě. Zatímco do pražírny dorazí v jutových pytlích, v surové, zelené podobě, mistr pražič se postará o to, aby se fádní, nevýrazné zrnka změnily na vonný, kávový klenot.
Vrchol kvality dosahuje zrnková káva několik týdnů po pražení
V uzavřeném násypníku kávovaru si ji zachová přibližně týden. Pokud je však nepomletá, vzduchotěsně uzavřena v neprodyšném sáčku s jednocestným ventilem, i po dvou, třech měsících si vychutnáte téměř celou paletu její chuti.
Znamená to, že nejlepší káva do automatického kávovaru je čerstvá. Právě teď sypaná do zásobníku, upražená dle vašeho gusta.
Nejlepší káva pro automatický kávovar
Nejlepší je zrnková káva. Nehledejte ji podle ceny, nehledejte ji podle země, plantáže ani způsobu zpracování. Dejte na své smysly a vracejte se ke kávě, která vám chutná.
Zážitek nevyrostl na plantáži. A nevznikl ani v pražírně. Za vším stojí souhra okolností, plánování, talentu a dovednosti.
POKUD MÁTE RÁDI KÁVU S VÝRAZNOU PLNOU CHUTÍ, TÓNY KARAMELU, ČOKOLÁDY A OŘÍŠKŮ, chutnat vám budou kávy pražené na vyšší stupeň, určené pro přípravu v automatickém kávovaru, pákovém kávovaru nebo moka konvičce. Bez ohledu na to, zda jde o směsi zrnkových káv, nebo jednodruhový výběr, zrnka jsou upražená s důrazem na výrazné aroma a plnou chuť.
Káva vyladěná na automatický kávovar
Káva je vhodná na espresso, všechny kombinace s mlékem a nejlépe si rozumí s domácím kávovarem. Užijte si jí.
Ochutnat bestseller
POKUD MILUJETE LEHČÍ KÁVU, S OVOCNÝM PROFILEM CHUTÍ, SE SVĚŽÍ DOCHUTÍ, váš svět se točí kolem překapávání a filtrů. Světle pražená káva si zachovává svůj ovocný charakter, který poukazuje na její původ. Každé kávové zrnko je vlastně jádrem kávové třešně.
Kávy na filtr
Kávy z edice White Bean nejlépe vyniknou při přípravě alternativními metodami.
Najít kávy pro mě
Nejlepší káva pro pákový kávovar a překapávač
O tom, že nejlepší zrnková káva pro automatický kávovar je ta čerstvá, jsme již hovořili.
Jaká je však nejlepší káva pro pákový kávovar, překapávač nebo filtr?
Ta, kterou jste si umleli těsně před přípravou. Káva stárne ne plynutím času, ale působením kyslíku. Čím později celá zrnka kávy rozemeleme, tím kratší dobu bude vzduch působit na jejich útroby. Znamená to, že mlýnek na kávu je v domácnosti fajn věc.
Pokud má dvojici nastavitelných kamenů, které šetrně melou a drtí zrnka na jednotnou tloušťku, jste za vodou. Bez ohledu na to, zda má ruční nebo elektrický pohon. Vždy si namelete odměřené množství kávy tak, jak to vyžaduje příprava.
Pákový kávovar vyžaduje jemné mletí. Moka konvička o něco hrubější, aby měla pára dostatek síly protlačit přes ni vodu. A pokud přijde na překapávání a filtr, hrubost bude opět o něco větší, aby voda přetekla přes kávu tou správnou rychlostí.
Ve zkratce:
- Nejlepší káva do automatického kávovaru? Čerstvá, tmavěji pražená, zrnková. Může být espresso směs nebo jednodruhová.
- Nejlepší káva do pákového kávovaru? Čerstvá, tmavěji pražená, jemně namletá těsně před přípravou. Může být směs nebo jednodruhová.
- Nejlepší káva do překapávače nebo na filtr? Čerstvá, světle nebo středně pražená, středně namletá těsně před přípravou. Jednodruhová.
- Dobrá káva do kávovaru? Z pražírny, určitě ne ze supermarketu nebo prodejny potravin.
Ještě se neznáme? Ochutnejte Coffeespot!
Dopřejte si nový zážitek s čerstvě praženou kávou.
TIPY na přípravu domácí kávy:
- Připravte si kávu v Chemexu
- Moka konvička - kávičkářský kult venkova
- Kapky plné chuti - filtrovaná káva s Hario V60
- Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu
- French press: 7 kroků k chuťově dokonalé kávě
- Cold Brew Coffee - Unikátní kofeinové osvěžení
- 10 osvěžujících receptů na ledovou kávu z celého světa