Mletá káva Uganda
Vyberte si na COFFEESPOTU mletou kávu z Ugandy s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Značky
#Tag
Acidita?
Balení
Chuťové tóny?
Metoda přípravy
Metoda zpracování
Mletí
Odrůda
Příchuť
Složení
Stupeň pražení
Typ kávy
Velikost (g)
Vlastnosti
Země původu?
Značka
Mleté kafe z Ugandy
V Ugandě je káva jako v jedné z mála zemí původní rostlinou. I díky tomu je Uganda jedním z největších producentů kávy. Jde ale především o Robustu, což způsobuje, že ugandská káva stále tak trochu bojuje o své místo v šálcích i srdcích milovníků kávy.
Z toho, že v Ugandě roste káva divoce, místní zemědělci zpočátku příliš netěžili. O pěstování ve velkém a vývozu začali uvažovat až začátkem 20. století. V té době se do země dostala Arabika, pravděpodobně z Malawi nebo Etiopie. Přes počáteční potíže, kdy se Arabika i Robusta potýkala s neustálými chorobami, se podařilo vyšlechtit odolné odrůdy a kávový byznys rozjet.
Mletá káva z Ugandy je ideální na přípravu espressa, chutnat bude dobře i na filtru, kde zase vyniknou jiné chuťové tóny. Pozor si ale musíte dát na stupeň mletí, který se liší podle způsobu přípravy.
U nás meleme kávu na přání. Stačí během nákupu zadat stupeň mletí podle způsobu, jakým budete kávu připravovat.
Jak chutná káva z Ugandy
Jak jsme zmínili, na farmách v Ugandě se pěstuje především Robusta. Své místo tu má i Arabica, která roste na severozápadě u hranic s Demokratickou republikou Kongo. Jde o odrůdy Typica a její kultivar Kent a dále o SL-14 a SL-28. Z metod zpracování ugandské kávy převažuje metoda washed (promytá metoda). V zrnkové kávě z Ugandy najdete zemité tóny, hořkou čokoládu i chuť sladkých květů.
Ugandská káva v naší nabídce
Ugandskou kávu jsme pro vás připravili v neotřelém blendu Strong. Půlku tohoto siláka tvoří Robusta Uganda King a doplňuje ji brazilská Arabika Minas Gerais. Tohle divoké spojení Afriky s Jižní Amerikou vás osloví zemitostí s tóny hořké čokolády a kouřovým nádechem. Je skvělá na přípravu espressa, filtru i k přípravě mléčných nápojů. Přesvědčte se sami.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší ugandskou kávu. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté nameleme, pokud si to přejete. Následně ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Při návštěvě COFFEESPOTU ochutnáte výjimečnou kávu, a to nejen z Ugandy, ale i z exotické Etiopie či zvučné Kolumbie. Naše zrnková káva espresso, zrnková káva Robusta a zrnková káva 100% Arabica jsou ideální pro různé způsoby přípravy, ať už máte rádi balení 250 g, 500 g nebo 1 kg. Kromě toho můžete ochutnat také prvotřídní mléčnou a hořkou čokoládu přímo z dílny čokoládového mistra Janka. Při objednávce nad 1 200 Kč vám zboží doručíme zcela zdarma.