Kostarika zrnková káva
Vyberte si na COFFEESPOTU zrnkovou kávu z Kostariky s dopravou zdarma od 1 200 Kč a poznejte kouzlo moravské pražírny. Od roku 2011 pro vás vybíráme a pražíme jen ta nejlepší zrna od pěstitelů, kterým 100% důvěřujeme s důrazem na kvalitní životní podmínky místních.
☕️TIP: Nevíte, jakou kávu vybrat? Vyzkoušejte našeho průvodce výběrem kávy.
Acidita?
Chuťové tóny?
Stupeň pražení
Země původu?
Další parametry

S mlékem nebo bez? S perfektně vyváženou chutí ořechů a čokolády je to jedno – lahodná je pořád stejně.

Výherce potravinářského Oscara a hlavně lahodně sladká káva. V plném těle ucítíte intenzivní chuť čokolády, voňavý karamel a sušené švestky.

Vyvážená a jemná káva z malých rodinných farem v sobě ukrývá chuť oříšků, čokolády a sušeného ovoce.

Limitovaná edice, která neuznává limity s chutí čokolády a tóny lískových oříšků.

Čtyři prvotřídní arabicy vybrané tak, aby vzniklo naše nejjemnější espresso. V lehce sladké chuti ucítíte čokoládové a kakaové tóny.

Výrazná a prvotřídně vyvážená. Dvě pečlivě vybrané arabicy v sobě ukrývají čokoládové a mandlové tóny doplněné o sladké kandované ovoce.

Silná ovocná vůně je jen (dokonalý) začátek. Po napití ucítíte švestky s čokoládou a lahodnou smetanovou chuť, které uzavírají vinné tóny.

Jedna z nejoblíbenějších a nejlepších káv z Guatemaly. Na její chuti je to znát – ucítíte v ní sušené broskve, mandle a čokoládu.

Ochutnávejte, poznávejte a objevujte svět s našimi 100% arabicami. Ideální volba, když se nemůžete rozhodnout!

Ochutnávejte, poznávejte a objevujte svět s našimi kávami. Ideální volba, když se nemůžete rozhodnout!

Výběrová káva od rodiny Andrade. V plném těle ucítíte intenzivní chuť karamelu, perníku a lískových oříšků.

Naturální káva, ručně sbíraná, sušená 4 týdny. Vyvážená chuť citrusů, čokolády a koření.

Káva z oblasti proslulé těmi nejlepšími zrnky, které ukrývají typický citrusový profil. Svěžest doplňují tóny peckovin a karamelu.

Odrůda Geisha z Hondurasu, tu musíte ochutnat. Chuť po mléčné čokoládě, peckovinách s jemnou aciditou.

Jedinečný proces monzunování napodobuje původní přepravu kávy na plachetnicích. A hlavně jí dodává zemitou, kořeněnou chuť plnou hořké čokolády a mandlí.

Ručně sbíraná káva dozrává v mikroregionech Karnataky. Vybírá se jen ta nejlepší – výsledkem je jemná chuť mléčné čokolády s minimální kyselosti.

Káva z Indonésie zpracována metodou Anaerobic Washed Meloun Infused Process. Šálek kávy s chutí a vůní šťavnatého melounu.

Příběh chuti, která vás přenese do srdce Keni. Káva zpracovaná metodou washed s chutí ostružin, černého rybízu a jasmínu.

I bez kofeinu může chutnat. V tomhle případě po čokoládě, kterou vyvažuje sladký třtinový cukr a svěží zelené jablko.

Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas... a my jsme ten čas zachytili v hrníčku kávy. No, posuďte sami.

Další úžasná káva od Enriqua Ferrufinha ze země jezer a sopek s chutí peckovitého ovoce, lískových oříšků a tmavé čokolády.

Jedinečný experiment od Enriqua Ferrufinha ze země jezer a sopek s chutí peckovitého ovoce, lískových oříšků a tmavé čokolády.

Kombinaci lesního ovoce, červeného pomeranče a karamelu má na svědomí Alfonso Tejada. Odborník, od kterého se učí všichni místní farmáři.

Silná chuť, ale báječně jemná crema. Ideál na pořádné espresso s chutí hořké čokolády, zemitosti a jemným kouřovým nádechem.

Naše historicky první káva z Venezuely. Chuť po mléčné čokoládě, oříšcích s jemnou aciditou.
Zrnkové kafe z Kostariky
Kostarika byla první zemí Střední Ameriky, která začala produkovat kávu ve velkém.
Dnes se tu ročně vypěstuje téměř 150 000 tun kávy a 90 % produkce mají na svědomí malé rodinné farmy.
Prim tu hraje Arabika, pěstování Robusty bylo dokonce v letech 1989–2018 zakázané. To proto, aby se zamezilo produkci méně kvalitních zrn. Od zákona zakazujícího pěstování Robusty se následně upustilo, farmáři ale stejně dál upřednostňují Arabiku a velmi si zakládají na kvalitě.
Jak chutná káva z Kostariky
Na plantážích v Kostarice převažují kultivar Bourbonu Caturra, přírodní mutace Bourbonu zvaná Villa Sarchi a Catuai, což je kříženec Bourbon x Typica. Mezi nejčastější metodu zpracování zde patří medová (honey). Kostarickým kávovníkům se daří velmi dobře, tamní farmáři je pěstují na vulkanické půdě, která je vysoce úrodná. Pomáhá jim i optimální počasí.
Specifický druh půdy se odráží v chuti kostarické kávy. Má lehké tělo, je sladká, citrusová s tóny karamelu či rozinek.
Cascaru už jste zkoušeli?
Z Kostariky pochází i Cascara, kterou pro vás máme v naší nabídce. Jde o slupky z kávových zrn sloužící k přípravě horkého či studeného nápoje. Takový nápoj je osvěžující, chutná po šípkách, rozinkách a medu a má nižší obsah kofeinu v porovnání s běžnou kávou. Je to zhruba 100 mg na litr oproti 400—800 mg u kávy.
Jak to děláme my v COFFEESPOTU
Napřed vybereme tu nejlepší zrnkovou kávu z Kostariky. Nosem, očima a samozřejmě i chuťovými buňkami. Když káva přijede k nám, pražíme ji denně po menších dávkách a poté ji hned balíme a posíláme. Dostane se k vám tak ještě začerstva.
☕️TIP: Prozkoumejte s COFFEESPOTEM kávové speciality z celého světa. Doporučujeme vám vyzkoušet naši kostarickou zrnkovou kávu a k ní si dopřát výjimečnou mléčnou a hořkou čokoládu od čokoládového mistra Janka. Pro ty, kteří hledají něco neotřelého, máme v nabídce také kubánskou zrnkovou kávu, zrnkovou kávu z Malawi nebo nikaragujskou zrnkovou kávu. Ať už máte rádi balení 250 g, 500 g nebo 1 kg, u nás najdete to pravé. A k tomu všemu, při objednávce nad 1 200 Kč, vám zboží doručíme zcela zdarma.